ολα τα πεδια ειναι υποχρεωτικα.

Κλείσιμο

Βιογραφικό

  • Home
  • Βιογραφικό
icon

dr. Ανθη Φιλιππιδη

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ MD. PhD

Γεννήθηκα το 1971 στο Ναύπλιο όπου και μεγάλωσα.

Αποφοιτώντας από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου το 1988 και έχοντας κατακτήσει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά, ύστερα από Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησα τις πανεπιστημιακές μου σπουδές στη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπληρώνοντας το 1992 τη φοίτησή μου από τη Φαρμακευτική Σχολή, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου, διεκδικώντας το παιδικό μου όνειρο να γίνω παιδίατρος. Διαγωνίστηκα εκ νέου, συμμετέχοντας στις κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων ΑΕΙ, όπου κατετάγη πρώτη και εισήχθηκα στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησα το 1998. Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή, δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά στο χώρο της υγείας, εργαζόμενη ως φαρμακοποιός κυρίως στο Φαρμακείο του Δυτικού Αερολιμένα Αθηνών, προκειμένου να συνδυάσω τη θεωρία με την καθημερινή πρακτική από νωρίς.

Υπηρέτησα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός για ενάμιση χρόνο στο Περιφερειακό Ιατρείο Μύλων του νομού Αργολίδας, διεκπεραιώνοντας τις εφημερίες στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Επίσης δίδαξα Νοσηλευτική Τραυματολογία ως εκπαιδεύτρια στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Αργολίδας.

Εν συνεχεία εκπαιδεύτηκα για περίπου 1 χρόνο στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου και για 3 χρόνια στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου του Ηρακλείου στην Κρήτη. Επιπλέον ως ειδικευόμενη προσέφερα τις υπηρεσίες μου στην Ορθοπαιδική Κλινική και στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης μου στην Παιδιατρική εργάστηκα στη Μονάδα Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, στην Κλινική Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στο Παιδονεφρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", καθώς και στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α' Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία". Το έτος 2009 έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδιατρικής.

Παράλληλα με την ειδίκευση μου στην Παιδιατρική, απέκτησα εργαστηριακή εμπειρία, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στο Εργαστήριο Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας στον Τομέα Μητέρας Παιδιού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης, όπου και ξεκίνησα την εκπόνηση της επιστημονικής μου διατριβής με θέμα " Αιδοιοκολπική Καντιντίαση της εγκύου και ο ρόλος της στη επίπτωση της Νεογνικής Καντιντίασης". Τον Ιούλιο του 2015 μου απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από το 2011, προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως παιδίατρος στο νομό Ηρακλείου με έδρα το ιατρείο μου στη λεωφόρο Κνωσού 174, στο Ηράκλειο Κρήτης.